Усім доброго дня. Я ось що хочу спитати. Може, хто знає... Скажіть, для чого приймають Дексаметазон. Я щось не розумію. Моєму батьку його призначили при ковіді, а іншим його призначають при алергії.
Такі питання треба було ставити тому лікарю, який вам призначав цей препарат. Але, я думаю, лікар же знає, що призначає. Треба довіряти своєму лікарю.
Я знаю, о Дексаметазон призначають при складних аллергічних реакціях. Навіть при анафілактичному шоці він ходить у склад укладки.
Дексаметазон https://apteka-ds.com.ua/product/deksametazon-tabletky-0-5-mh-10-sht-000002249 - це кортикостероїд. Кортикостероїд - це гормон, який вибобляє надниркова залоза. Дексаметазон зазвичай призначають, коли треба зняти набряк. Наприклад, може буи набряк мозку після травми, чи оперативного втручання. Також буває набряк легенів під час запалення легенів - пневмонії. Мабуть, тому цей препарат призначили вашому батькові при ковідній пневмонії. Ще Дексаметазон призначають як швидка допомога при різних алергічних реакціях, у тому числі при анафілактичному шоці.