Хлопці, хто вже приганяв авто з-за кордону? Зараз думаю взяти щось із Європи, але чим більше читаю про розмитнення – тим більше сірих волосин. Скільки реально виходить по грошах, і чи були у когось проблеми на митниці?
Я колись пригнав з Німеччини, то скажу так – якщо вперше робиш, то легко напоротися на купу нюансів. По-перше, перевіряй, щоб машина не була в розшуку, бо тоді не тільки гроші втратиш, а ще й нерви. По-друге, наші митники можуть доколупатися до будь-чого. У мене взагалі був випадок, коли вони нарахували якусь захмарну вартість авто, бо, бачте, "такі машини дорожчі"
О, це класика! У знайомого теж був прикол – в документах одна ціна, а митниця вирішила, що вона має бути вдвічі вища. Платити більше ніхто не хотів, довелося шукати адвоката, щоб вирішити ситуацію. До речі, якщо хто в такій халепі, раджу ось тут глянути: https://lawrange.net/uk/services/advokat-z-mitnogo-prava-nashi-poslugi/ Вони реально шарять у митному праві й допомагають уникнути зайвих витрат.
Блін, а я думав, що це тільки в мене параноя щодо "сюрпризів" від митниці. Треба реально все зважити, бо не хочеться, щоб авто стало золотим. Добре, що попередили, буду більш уважним і, якщо що, знатиму, куди звернутися.
Та це ще квіточки. Найгірше, коли тобі кажуть "недостовірні дані", і ти ще маєш доводити, що не верблюд. Головне – перевіряти документи, рахувати всі витрати наперед і мати на прикметі тих, хто реально може допомогти.