Як правильно захистити фундамент від вологи?

Тема в разделе "Курилка", создана пользователем Milla, 26 июл 2025.

1. Milla

Milla Member

Привіт, друзі! Дуже потребую поради. Ми з чоловіком будуємо дачу за містом і дійшли вже до етапу фундаменту. І тут мені почали всі говорити про якусь гідроізоляцію, мовляв, без неї все потече, потріскається і взагалі дарма витрачені гроші. А я взагалі не в темі, що воно таке і чим краще обробляти. Підкажіть, будь ласка, хто стикався — що потрібно для нормального захисту фундаменту від води? Які матеріали використовуються, що дійсно працює? Дуже не хочеться, щоб потім усе переробляти…

2. Мародер

Мародер Active Member

Ми пару років тому робили ремонт у старому будинку, і я тоді зрозумів, що гідроізоляція — це взагалі не дрібниця. Якщо не зробити нормально, то вся волога з ґрунту піде в бетон, і почнуться проблеми — цвіль, волога в підвалі, тріщини. Я тоді сам усе перерив, і виявилося, що є спеціальна гідроізоляція для бетону, яка втирається або наливається прямо на поверхню. Вона проникає вглиб і не дає волозі пробиватися. Бери щось, що підходить саме для фундаменту — це дуже важливо. І головне — не економити, бо потім вийде дорожче.

3. Milla

Milla Member

Дякую тобі велике! От чесно, ти мені відкрив очі. А то я думала, що це якась формальність — намазати щось зверху і все. А виходить, що без цього реально може бути біда… Слухай, а що саме ви тоді використовували? Бо я коли почала шукати, то там якісь рулони, мастики, обмазки, проникаючі штуки… Взагалі не можу зрозуміти, що краще саме для бетону. Ти б яку порадив, щоб точно не прогадати?

4. Мародер

Мародер Active Member

Та я тебе чудово розумію, сам колись теж заплутався в тих назвами й варіантах. Найголовніше — не брати абищо, а дивитися, щоб це була саме гідроізоляція для бетону . Не для покрівлі, не для дерева, а конкретно для бетону, бо вона має глибше проникнення і створює кристалічний бар’єр усередині матеріалу. Ми тоді обирали матеріал на основі цементу з добавками — він добре зчіплюється з основою і працює як із зовнішнього боку, так і з внутрішнього. Я ще знайшов нормальне місце, де є великий вибір і все чітко розписано, що для чого. Там можна підібрати і по типу, і по способу нанесення — чи втирається, чи валиком наноситься, чи просто розчином заливається. Якщо хочеш, я можу кинути, де ми брали — зручно, надійно і перевірено на власному досвіді. Не тягни з цим, краще зробити все одразу правильно, ніж потім розбиратися з наслідками.

5. Сузик

Сузик Member

Сейчас на рынке представлены довольно удачные варианты, которые относятся к современным технологиям. Почитайте про новинки стройматериалов https://proremont.tech/category/novyny-ta-trendy/ и что сейчас в тренде - этот портал Вам поможет сделать свое жилье по-настоящему защищенным и уютным.

Поделиться этой страницей