Всім привіт! Наша сім'я зіткнулася з непростою ситуацією. Батькові 82, він живе сам у селі, і йому вже важко себе обслуговувати. Ми хочемо забрати його ближче до себе, в Київ, але в нашій квартирі йому буде тісно і незручно. Розглядаємо варіант пансіонату, але фінанси, чесно кажучи, співають романси. Ми не шукаємо "люкс" умови з басейнами, нам потрібне просте, але чисте і безпечне місце, де батька будуть добре годувати, доглядати за ним і де буде хоч якесь спілкування. Чи є в Київській області пансіонати з ціною, скажімо, до 10-12 тисяч гривень на місяць, про які є хороші відгуки? Можливо, хтось стикався і може поділитися контактами?
Розумію вашу ситуацію — ми свого часу шукали щось подібне для дідуся, тож хочу поділитися тим, що нам вдалося знайти. Є гарний варіант — пансіонат для літніх «Гута Грін», розташований у Вишгородському районі Київської області. Це місце не тільки зручне логістично, а й дуже мальовниче: свіже повітря, зелена зона, тиша й доглянута територія. Там забезпечують повноцінний догляд, харчування, медичний контроль, допомогу в гігієні — тобто все, що потрібно людям, які вже не можуть самостійно себе обслуговувати. Головне — тепле ставлення персоналу, спокійна атмосфера та можливість бути в колі інших людей, а не сам-на-сам зі старістю. Нас також турбувало питання вартості, тому можу сказати, що пансіонат для літніх ціна там досить помірна, і варто дізнатися подробиці напряму — часто вартість залежить від стану людини та обраних умов. Якщо для вас важлива безпека, турбота і водночас доступність — це один із кращих варіантів.