Щоб радіатори опалення працювали максимально ефективно й служили багато років, за ними потрібно правильно доглядати. З досвіду можу сказати, що багато хто забуває про регулярне очищення батарей, а дарма — пил, що накопичується між секціями, знижує тепловіддачу. Тому я завжди намагаюся хоча б раз на місяць протирати поверхню радіаторів, а перед опалювальним сезоном — проводити більш глибоке очищення. Ще один важливий момент — це перевірка наявності повітря в системі. Якщо верхня частина батареї холодна, а нижня тепла, швидше за все, всередині зібралося повітря https://ye.ua/syspilstvo/72455_Efektivni_poradi_schodo_doglyadu_za_radiatorami_opalennya.html . Я стикався з цим не раз і вирішував проблему за допомогою спеціального ключа для спуску повітря. Після цієї простої процедури тепло розподіляється рівномірно по всій поверхні радіатора. Не менш важливо стежити за станом фарбового покриття. Пошкодження чи іржа не тільки псують вигляд, але й можуть призвести до втрати тепла. Я переконався, що своєчасна фарбування спеціальними термостійкими фарбами не тільки захищає метал, але й додає естетики інтер’єру. Також я дізнався, що не варто закривати радіатори важкими шторами або меблями. Це значно знижує їхню ефективність. Тепло просто не доходить до кімнати в повному обсязі, а даремно витрачається. Я завжди намагаюся залишати відкритий простір навколо батарей, щоб повітря вільно циркулювало.