Привіт, друзі! Дуже потребую поради. Ми з чоловіком будуємо дачу за містом і дійшли вже до етапу фундаменту. І тут мені почали всі говорити про якусь гідроізоляцію, мовляв, без неї все потече, потріскається і взагалі дарма витрачені гроші. А я взагалі не в темі, що воно таке і чим краще обробляти. Підкажіть, будь ласка, хто стикався — що потрібно для нормального захисту фундаменту від води? Які матеріали використовуються, що дійсно працює? Дуже не хочеться, щоб потім усе переробляти…
Ми пару років тому робили ремонт у старому будинку, і я тоді зрозумів, що гідроізоляція — це взагалі не дрібниця. Якщо не зробити нормально, то вся волога з ґрунту піде в бетон, і почнуться проблеми — цвіль, волога в підвалі, тріщини. Я тоді сам усе перерив, і виявилося, що є спеціальна гідроізоляція для бетону, яка втирається або наливається прямо на поверхню. Вона проникає вглиб і не дає волозі пробиватися. Бери щось, що підходить саме для фундаменту — це дуже важливо. І головне — не економити, бо потім вийде дорожче.
Дякую тобі велике! От чесно, ти мені відкрив очі. А то я думала, що це якась формальність — намазати щось зверху і все. А виходить, що без цього реально може бути біда… Слухай, а що саме ви тоді використовували? Бо я коли почала шукати, то там якісь рулони, мастики, обмазки, проникаючі штуки… Взагалі не можу зрозуміти, що краще саме для бетону. Ти б яку порадив, щоб точно не прогадати?
Та я тебе чудово розумію, сам колись теж заплутався в тих назвами й варіантах. Найголовніше — не брати абищо, а дивитися, щоб це була саме гідроізоляція для бетону . Не для покрівлі, не для дерева, а конкретно для бетону, бо вона має глибше проникнення і створює кристалічний бар’єр усередині матеріалу. Ми тоді обирали матеріал на основі цементу з добавками — він добре зчіплюється з основою і працює як із зовнішнього боку, так і з внутрішнього. Я ще знайшов нормальне місце, де є великий вибір і все чітко розписано, що для чого. Там можна підібрати і по типу, і по способу нанесення — чи втирається, чи валиком наноситься, чи просто розчином заливається. Якщо хочеш, я можу кинути, де ми брали — зручно, надійно і перевірено на власному досвіді. Не тягни з цим, краще зробити все одразу правильно, ніж потім розбиратися з наслідками.
Сейчас на рынке представлены довольно удачные варианты, которые относятся к современным технологиям. Почитайте про новинки стройматериалов https://proremont.tech/category/novyny-ta-trendy/ и что сейчас в тренде - этот портал Вам поможет сделать свое жилье по-настоящему защищенным и уютным.