Порадите хорошого кардіолога

Тема в разделе "Курилка", создана пользователем Milla, 2 июн 2025 в 00:04.

1. Milla

Milla New Member

Підкажіть, хто стикався з болями в грудях, що наче коле або стискає? Мені останнім часом часто стало важко дихати, особливо коли хвилююся чи просто піднімаюсь сходами. Не хочу себе накручувати, але трохи страшнувато вже. Була в поліклініці, зробили кардіограму — сказали, "нічого критичного", але ж мені реально зле буває! Може, порадите хорошого кардіолога, де можна не просто на папірчик глянути, а нормально розібратись, що до чого? Бо в районній лікарні якось не дуже серйозно поставились до моєї проблеми.

2. Я теж кілька місяців тому почав відчувати якісь поколювання, а ще іноді серце так стукає, наче вибігав марафон. І як у тебе — в поліклініці нічого не побачили, сказали “все норм”. Але ж я своє тіло відчуваю, щось не так! Я тоді поїхав до приватного центру — бо просто задовбало це "спостерігайте". Там мене хоча б уважно вислухали і не зробили вигляд, що я все вигадав. Кардіолога шукав довго, бо зараз багато де просто здеруть гроші і нічого не скажуть по суті.

3. Milla

Milla New Member

Та я вже й сама бачу, що тягнути не можна. Дуже вдячна, що відгукнувся. Бо чесно — коли в тебе серце "стрибає", а лікар тільки плечима знизує — це якось морально дуже виснажує. А ще ж дома всі зайняті, у всіх свої справи, і я з цим якось сама залишилась. Напиши, будь ласка, де ти був, якщо не важко. Мені вже все одно, платно чи безкоштовно, головне — щоб не відмахувались і допомогли. Бо я реально боюсь, що щось серйозне пропущу. Особливо після стресів останніх років.

4. Я звернувся до центру кардіології та кардіохірургії https://heartsurgery.ionh.com.ua/ , і, чесно кажучи, вперше почувся не просто "пацієнтом по списку", а людиною. Там зі мною детально говорили, зробили УЗД серця, навантажувальні тести, навіть аналізи одразу в центрі. Все без метушні, з повагою і чітко пояснили, що й до чого. Я ще й по результатах аналізів отримав консультацію — без "лякалок", але з конкретикою. І ще — там не нав’язували непотрібних процедур, як це часто буває. Радий, що не пошкодував часу і грошей — бо здоров’я дорожче. Якщо серце дає про себе знати — тягнути точно не варто. Це тобі не зуб, який можна знеболити. Так що не бійся, йди обстежуйся — і буде спокійніше на душі.

Поделиться этой страницей