Жінка прийшла від лікаря і сказала, що проходила там ПАП-тест. А що взагалі означає абревіатура «ПАП-тест»? Звісно, це щось пов’язане з гінекологією, але як саме він працює, чому його всі рекомендують і яка його роль у діагностиці? Які саме показники аналізуються і що означають результати? Чи може цей тест виявити щось на ранній стадії, і наскільки він точний?
Звісно цікаво, як раз планую візит до гінеколога напевно там мені будуть робити цей ПАП-тест. Я вже давно не проходила обстеження, все не було часу. Але чула, що таку цитологію зараз роблять всім жінкам від 18 років. Мабуть, і мені робили, але я вже і не пам'ятаю. Цікаво було почитати десь, що показує такий аналіз.
Але ж це дійсно важливий аналіз, бо він може допомогти виявити передракові зміни в шийці матки ще до того, як вони переростуть у щось серйозне. Проте терміни у результатах тесту виглядають досить складно, і їх треба правильно трактувати.
А мені гінеколог все розповила про цей ПАП-тест, але мені було цікаво дізнатися більше підробить, адже я зайшла на сайт лікарні Лісод https://www.lissod.com.ua/ua/about/media/news/pap-tect-pro-shcho-hovorjat-abreviaturi/ та прочитала статтю яка має таку назву: "ПАП-тест. Про що говорять абревіатури". Раджу теж обов'язково почитати. Ось там і розповідають, що кожна жінка, яка хоча б раз була в гінеколога, знає, що під час огляду лікар обов’язково бере мазки, у тому числі на цитологічне дослідження. Дуже важливо не нехтувати цим тестом, адже він може врятувати життя! І обов'язково, хоча б раз на рік відвідувати гінеколога, щоб здати мазок на цитологію, це допоможе в профілактиці онкологічних захворювань.