Вітаю всіх! Нещодавно купила невелику баночку матча для проби, але, чесно кажучи, результат вийшов дивний: грудочки, смак не надто приємний. Читала, що треба спеціальний вінчик – часен, але його поки немає. Може, є якісь лайфхаки, як збивати матча підручними засобами? І взагалі – чи смак сильно залежить від того, як правильно приготувати?
Привіт! У мене теж перший досвід був не надто вдалий, бо я намагався просто розмішати матча ложкою, і виходили грудки та дивний смак. Потім дізнався, що навіть без часена можна отримати гарний результат, головне правильно збити порошок. Один із способів – пересіяти чай через ситечко, а потім збивати його маленьким ручним капучинатором або просто у баночці з кришкою (налив трохи води, кинув матча, закрутив і добре потряс). Смак дійсно сильно залежить від того, наскільки якісно ти розчиняєш порошок у воді, і від самого продукту. Я замовляю в M. J. Market Україна, і там чай реально відрізняється – має насичений колір, ніжний аромат і без зайвої гіркоти. Якщо матча купити саме там, то навіть без ідеальної техніки приготування напій виходить приємним, з м’якою солодкуватою ноткою. А коли потім придбаєш часен, різниця стане ще відчутнішою – піна легка, текстура шовковиста, і смак максимально розкривається.