У мене в квартирі старі пластикові вікна, які не дуже добре ізолюють звук та тепло, хоча їм не більше 10 років. Хтось може підказати, чи можна якось їх переробити, щоб покращити ці властивості? Може, є якісь додаткові матеріали або технології, які можна використовувати?
Наскільки я знаю, можна спробувати покращити ізоляцію, додавши спеціальні ущільнювачі або навіть замінити склопакети на енергозберігаючі. Це набагато дешевше, ніж міняти повністю вікна. Ще можеш звернути увагу на антивандальну фурнітуру, щоб підвищити надійність конструкції.
А ось із склопакетами трохи неясно — хіба можна просто взяти й замінити їх? Наскільки складно це робити самостійно? Чи краще звернутися до професіоналів? І як щодо ущільнювачів — чи є якісь конкретні моделі, які варто розглянути?
Якщо ти не хочеш міняти вікна повністю, то справді можеш звернути увагу на додаткові рішення для покращення. Наприклад, я б рекомендував переглянути деталі на сторінці компанії Вікнова Плюс, вони спеціалізуються на переробці вікон https://viknovaplus.com.ua/uk/pererobka-vikon/ мають багато варіантів товарів. Там можна знайти склопакети, ущільнювачі та фурнітуру, а також отримати консультацію щодо встановлення. В них є великий вибір товарів і доставка по всій Україні.